Big Weekend 23./24. rujan 2022.

Bjelovar je grad u čiju je glazbenu tradiciju utkan jazz, a danas je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima svoj big band, ali i festival jazz i big band glazbe.

Big Weekend zajednički je dugogodišnji projekt Centra za kulturu i cjeloživotno učenje Bjelovar i Big Banda Bjelovar, a projekt je sufinanciran uz potporu Ministarstva kulture i novih medija RH i Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ovo je drugi ovogodišnji Big Weekend i sigurni smo da sada već svi željno iščekujete sljedeće izdanje Big Weekenda. 

Ulaz na sve programe rujanskog Big Weekenda bio je besplatan pa zaista nije bilo razloga da ne okupite ekipu i provedete večer u odličnoj svirci, atmosferi i glazbi.

O izvođačima rujanskog BIG Weekenda 2022.

SOOTHSAYER, petak 23. rujan 2022. od 19:00 sati, OKA Bar Bjelovar

Soothsayer je band koji čine trojica glazbenika aktivnih na austrijskoj jazz sceni, a ujedno su i kolege na Umjetničkoj akademiji u Grazu. Njihove izvedbe karakterizira sirov i energičan zvuk tria inspiriran bandovima Elvin Jonesa, Sonny Rollinsa i drugih izvođača na granici između hard bapa i free jazza. Izvode autorsku glazbu i svoje aranžmane jazz repertoara. U tijeku su pripreme za njihov prvi album. Band čine Lenart De Bock (SLO) - tenor i sopran saksofon, Miloš Čolović (SRB) – Kontrabas i Sebastian Baumgartner (GER).

BIG BAND KRŠKO&KLARA LAVRIŠA I GOSTI: ANJA HRASTOVŠEK&JOE KAPLOWITZ, subota 24. rujan 2022. od 19:00 sati, Dom kulture Bjelovar

BIG BAND KRŠKO - Big band Krško broji 24 člana vrhunskih profesionalaca koji svoju strast prema big band glazbi zaista i žive. U svom Studio 44, osim što stvaraju glazbu, često su i domaćini jazz koncerata. Najznačajniji su amaterski jazz orkestar u Sloveniji, a djeluju pod vodstvom Alena Suše. Njihovi najpoznatiji projekti su Studio 44 (prostor okupljanja glazbenika i mjesto gdje se održavaju koncerti), Album 40 i album Depeche (album s obradama banda Depeche Mode u verziji big banda).

KLARA LAVRIŠA - Klara Lavriša mlada je profesionalka koja u svojim prstima ima ogroman glazbeni big band i jazz repertoar, a gostuje u Bjelovaru u sklopu Big Weekenda 2022. Članica je međunarodnog skladateljskog kolektiva 'pozers.com', a trenutno na Kunstuniversität u Grazu završava magisterij jazz kompozicije i aranžiranja.

ANJA HRASTOVŠEK - Nastupala je kao gost Big bandu Krško zajedno sa pijanistom Joe Kaplowitzom i Klarom Lavriša. Anja je jazz vokalistca, pjeva u međunarodno priznatom vokalnom sastavu Jazzva, osnivačica je i glavna pjevačica jazz kvarteta The Oakleys te glazbenog sastava SOUL, JAZZ i JAZ.

JOE KAPLOWITZ - gostovanje najboljeg hrvatskog jazzera, koji je ujedno vrhunski klavijaturist, orguljaš i tubist, dobitnik dva Porina, kompozitor... Profesionalni glazbenik u pravom smislu riječi.

Ulaz na sve programe rujanskog Big Weekenda bio je besplatan.

 
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
Big Weekend 23./24. rujan 2022.
 
 

Zanima vas Big Weekend 23./24. rujan 2022.?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu

  Kultura - Sve