Najavljujemo ovogodišnji Big Weekend  - Big band Bjelovar plays ABBA feta. Renata Sabljaki Vanda Winter

S ponosom najavljujemo ovogodišnji, završni veliki koncert Big Weekend festivala 2022. - Big band Bjelovar plays ABBA feta. Renata Sabljaki Vanda Winter

Bjelovarski Big Weekend kontinuirano se održava već 3. godinu za redom, 3 puta tijekom godine na izrazito umjetničkom nivou i sa velikim interesom javnosti i publike. Kao omiljeno okupljalište profesionalnih glazbenika, jazzera i big band orkestara jedan je od najznačajnijih glazbenih događaja u kulturno-glazbenoj ponudi grada Bjelovara, a izrazito je cijenjen od strane profesionalnih glazbenika. U samo tri godine svog postojanja Big Weekend stvorio je i izgradio reputaciju koja prelazi lokalne okvire, a gostovanjima profesionalnih jazz glazbenika, vokalista i orkestara ponosno stoji uz bok međunarodnim festivalima jazz i big band glazbe. 

Uz potporu Ministarstva kulture i novih medija Republike Hrvatske, Grada Bjelovara i Turističke zajednice bjelovarsko-bilogorske županije, sponzora Image Enter i Ljekarnu Coner te medijskih sponzora Alfa radija, portala Klikni.hr, Bjelovar.live, radija Terezije i Bjelovarskog lista, u pripremama smo i organizaciji ovogodišnjeg završnog Big Weekend koncerta, koji će se održati u četvrtak, 29. prosinca 2022. godine u bjelovarskom Domu kulture.

Činjenica je da su svi dosadašnji koncerti Big Weekenda imali velik interes javnosti i da su sva mjesta na lokacijama (BOHO park Bjelovar, Dom kulture Bjelovar, Oka bar) održavanja koncerata bila popunjena. Organizator Big Weekend festivala je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Big Band Bjelovar. Big band Bjelovar je orkestar 18 profesionalnih glazbenika (uglavnom profesora bjelovarske glazbene škole), a djeluju pod vodstvom Brune Bišćana, vrhunskog saksofonista, studenta Odsjeka za jazz, Umjetničke akademije u Grazu. Bruno Bišćan ujedno je i umjetnički direktor bjelovarskog Big Weekend festivala. Big Band Bjelovar je glazbeni orkestar koji gostuje na svim bjelovarskim kulturnim, glazbenim i društvenim događanjima i ima svoju vjernu publiku, a javnost je do sada na sva događanja na kojima je Big Band sudjelovao kao izvođač i organizator reagirala s oduševljenjem.

Na ovogodišnja 2 održana Big Weekenda (lipanj i rujan) gostovali su jazz orkestar Jakomini jazz, Big band Krško, LeKo big band i Lena Kovalcuk, Soothsayer jazz sastav, vokalistica Anja Hrastovšek, Fred Owusu, Olha Cernyshova, solistica Klara Lavriša, pijanist Joe Kaplowitz, a koncerti u sklopu festivala održali su se u Domu kulture, Oka baru i ispred bjelovarskog muzeja. Posljednji ovogodišnji Big Weekend održat će se 29. prosinca 2022. godine u Domu  kulture, a Big Band Bjelovar na stageu će ugostiti vrhunske vokalistice, profesionalne glazbenice i prave glazbene profesionalke Vandu Winter i Renatu Sabljak, zvijezde mjuzikla Mamma Mia, stalne članice kazališta Komedija. Posljednji ovogodišnji Big Weekend događanje je koje će koncepcijom organizacije, line up-a i glazbenim smjerom odskakati od svih do sada najavljenih božićnih/novogodišnjih koncerata i događanja. Bruno Bišćan i bjelovarski Big Band pripremaju glazbeni show na čijem će repertoaru biti hitovi (sada već evergreeni i glazbeni klasici) ABBA-e. 

U spoju impresivnog orkestra i vrhunskih vokalistica, spektakl je zajamčen.

  • Datum održavanja: 29. prosinac 2022. godine 
  • Mjesto održavanja: Dom kulture Bjelovar
  • Izvođači: vokalistice Vanda Winter, Renata Sabljak, Big Band Bjelovar
  • Cijena ulaznice: 50,00 kn/6,64 eura
  • Prodaja ulaznica: CUK Bjelovar, Petra Preradovića 2, III kat (haustor između dvije Erste banke)
 

Zanima vas Najavljujemo ovogodišnji Big Weekend - Big band Bjelovar plays ABBA feta. Renata Sabljaki Vanda Winter?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu

  Kultura - Sve