Strani jezici

Svijet je već odavno globalno selo, stoga je znanje stranih jezika postala nužnost i za privatnu i za poslovnu komunikaciju.

Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar strani se jezici uče već više desetljeća tako da kod nas strane jezike već uče djeca naših polaznika.

Upisujemo polaznike u verificirane programe stranih jezika za čiju provedbu imamo rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i izlaskom na ispit dobivate javnu ispravu – SVJEDODŽBU o stjecanju određene razine znanja.

Verificirani programi CUK-a su
ENGLESKI JEZIK - A1, A2, B1, B2, C1 i C2
NJEMAČKI JEZIK - A1, A2, B1, B2, C1 i C2
TALIJANSKI JEZIK - A1, A2, B1, B2, C1 i C2
ŠPANJOLSKI JEZIK - A1, A2, B1, B2, C1 i C2

Osim verificiranih, provodimo tečajeve FRANCUSKOG, RUSKOG I KINESKOG JEZIKA, đačke tečajeve za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, intenzivne tečajeve, individualne, kao i učenje poslovnog jezika.

Cilj učenja stranih jezika je razvijanje komunikacijskih kompetencija, tj. osposobljavanje polaznika za prikladnu komunikaciju na stranom jeziku u raznim situacijama. Omogućujemo polaznicima postizanje jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama - slušanju, čitanju, govornoj interakciji, govornoj produkciji i pisanju. Prema EU klasifikaciji tečajevi su podijeljeni na A1, A2, B1, B2, C1 i C2 stupanj pri čemu je A1 početni stupanj, dok C2 stupanj predstavlja jezično znanje u rangu sa znanjem izvornog govornika.