TECH 4 KIDS

Projekt je to kojim uvodimo osnovnoškolce u svijet programiranja, a rezultat je suradnje tvrtke Altus IT, Grada Bjelovara, Centra za cjeloživotno učenje Bjelovar, Rotary Cluba Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru.

Riječ je o besplatnim radionicama za učenike od 5 do 8. razreda, a cilj je motivirati ih na korištenje novih tehnologija, kreativno razmišljanje, razvijati interes za STEM područje. U sklopu projekta razvijen je modularni kurikulum od 20 školskih sati koji se nadovezuje na postojeće resurse micro:bit računala na području Grada Bjelovara te, uz dodatno nabavljenu opremu, proširuje znanja programiranja i robotike.

Na besplatnim radionicma polaznici, između ostalog, uče predstavljati se pomoću micro:bita, pretvarati ga u kockicu za igru „Čovječe ne ljuti se“, izrađuju mjerač svjetlosti i bar graf, animacije koje se izvrću i premještaju, pretvaraju micro:bit u metronom i pedometar...

Pilot projekt besplatnih IT radionica dio su Tech4Kids inicijative na području Grada Bjelovara koja je Tech4Kids prati stratešku odrednicu Grada Bjelovara prema IT području kao jednom od generatora budućeg rasta i razvoja za što postoje odlični obrazovni preduvjeti na srednjoškolskoj i visokoškolskoj razini kao i poticajna poduzetnička klima za tvrtke iz IT sektora.