Ekološka proizvodnja povrća
Uvjeti upisa:
- Punoljetnost
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
Trajanje programa:
- 150 sati
Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.
Kompetencije koje se stječu programom:
- planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša
- samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima
- predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete
- predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje po ekološkim principima
- steći temeljne kompetencije za proces ekološke proizvodnje povrća
- uspješno primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji
- provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura
- provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine kulture
- prepoznati bolesti i štetnike na povrćarskim kulturama
- primijeniti odgovarajuće ekološke mjere zaštite
- odrediti zrelost plodova i vrijeme berbe prema cilju proizvodnje
- provesti postupak sortiranja i pakiranja, uskladištenja povrća u skladu s ekološkim principima povrćarske proizvodnje
Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća: planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima. Cilj drugog modula je polaznicima omogućiti stjecanje temeljnih kompetencija za proces ekološke proizvodnje povrća.
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća (upis u e-radnu knjižicu)
- HZZ vaučer
PRIJAVI SE ODMAH: info@cuk.hr ili 043/241-298
Zanima vas Ekološka proizvodnja povrća?
Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu