Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)

Trajanje programa:

  • 150 sati

Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.

Kompetencije koje se stječu programom:

  • planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša
  • samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima
  • predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete
  • predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje po ekološkim principima
  • steći temeljne kompetencije za proces ekološke proizvodnje povrća
  • uspješno primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji
  • provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura
  • provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine kulture
  • prepoznati bolesti i štetnike na povrćarskim kulturama
  • primijeniti odgovarajuće ekološke mjere zaštite
  • odrediti zrelost plodova i vrijeme berbe prema cilju proizvodnje
  • provesti postupak sortiranja i pakiranja, uskladištenja povrća u skladu s ekološkim principima povrćarske proizvodnje

Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća: planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima. Cilj drugog modula je polaznicima omogućiti stjecanje temeljnih kompetencija za proces ekološke proizvodnje povrća.

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća (upis u e-radnu knjižicu)

  • HZZ vaučer

PRIJAVI SE ODMAH: info@cuk.hr ili 043/241-298

 

Zanima vas Ekološka proizvodnja povrća?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu

  Cjeloživotno učenje - Sve