Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)

Trajanje programa:

  • 125 sati

Završetkom ovog programa stječete 5 HRROO (CSVET) bodova.

Kompetencije koje se stječu programom:

  • Provesti proces osnovne obrade tla na proizvodnim površinama
  • Provesti dopunsku obradu tla na njivi 
  • Izvršiti tehnološki proces sjetve i/ili sadnje poljoprivrednih kultura 
  • Provoditi proces biljne proizvodnje kontinuirano prema pravilima struke na konvencionalan i/ili ekološki način samostalno i u timu
  • Koristiti vrtni i ručni alat poštujući mjere zaštite pri radu
  • Primijeniti agrotehničke zahvate u uzgoju voća na otvorenom i u zaštićenom proizvodnom prostoru
  • Provesti žetvu i/ili berbu poljoprivrednih kultura
  • Razlikovati simptome napada štetnih organizama na usjevima/nasadima
  • Primijeniti ekološke pripravke u zaštiti bilja

Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje pripremnih radnih zadaća u procesu ekološke proizvodnje voća: odabir i planiranje sorti voćaka s obzirom na uvjete uzgoja u okruženju; priprema tla i sadnja voćaka/postavljanje nasada voćaka s obzirom na agroekološke uvjete. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla po ekološkim standardima, razlikovati i koristiti strojeve primjenjive u  ekološkoj proizvodnji voća na siguran način, u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Cilj drugog modula je stjecanje temeljnih znanja i vještine u provođenju postupaka ekološke zaštite i njege voćaka. Polaznici će provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine voćarske kulture, prepoznat će simptome bolesti i štetnike te primijeniti odgovarajuće preventivne ekološke mjere zaštite kao i preporučene ekološke mjere liječenja. Polaznici će biti osposobljeni za pravilno korištenje alata, uređaja i ručnih strojeva na siguran način te njihovo održavanje u skladu s uputama proizvođača i principima dobre prakse. Cilj trećeg modula je stjecanje temeljnih znanja i vještina u obavljanju berbe po pravilima struke i dobre agronomskom prakse. Polaznici će odrediti zrelost plodova, vrijeme berbe prema cilju proizvodnje, provest će postupak sortiranja i pakiranja te uskladištenja voća u skladu s ekološkim principima voćarske proizvodnje.

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća (upis u e-radnu knjižicu)

PRIJAVI SE ODMAH: info@cuk.hr ili 043/241-298

  • Mogućnost korištenja HZZ vaučera
 

Zanima vas Ekološka proizvodnja voća?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu

  Cjeloživotno učenje - Sve