14. 12. 2022.
 

Potaknuti trenutnom situacijom rasta inflacije i uvođenja eura kao službene valute, odlučili smo krenuti sa radionicama financijske pismenosti građana kako bi im olakšali i približili osnovna financijska znanja i vještine koje su nam nužni za učinkovito upravljanje novcem i postizanje dugoročne financijske stabilnosti.Cilj radionice je pridonijeti obrazovanju pojedinaca na polju financijske pismenosti, te na interaktivan i zanimljiv način upoznati ih s financijskim osnovama, raskrinkati mitove, ukazati na česte financijske pogreške i važnost izgradnje pozitivnog i odgovornog ponašanja prema novcu i potrošnji općenito.

Radionica je namijenjena svim odraslim osobama, neovisno o predznanju i osobnoj financijskoj situaciji, edukativnog je karaktera, a održavamo ju s ciljem poticanja financijske pismenosti. Tijekom radionice polaznici rade na svojim vještinama financijskog planiranja, svjesnog upravljanja potrošnjom, uče kako odrediti prioritete i voditi kućni budžet. Na početku se polaznicima daje savjet da naprave analizu postojećeg stanja, tj. da zapisuju i prate vlastite potrošačke navike u određenom razdoblju jer tako dobivaju pravi uvid na što se novac troši i iz kojih izvora netko ima primanja.

1. TEMA: OSOBNE FINANCIJE - KAKO BOLJE UPRAVLJATI NOVCEM U VRIJEME INFLACIJE
2. TEMA: UPOZNAJMO SVOJ KREDIT
3. TEMA: MOJA MIROVINA
4. TEMA: ŠTEDNJA I INVESTIRANJE
5. TEMA: EURO U HRVATSKOJ
6. TEMA: DIGITALNO BANKARSTVO I DIGITALNE BANKARSKE USLUGE

Radionice financijske pismenosti održavat ćemo u dva termina: 15. prosinca 2022. i 5. siječnja 2022. godine od 17:00 do 18:00 sati.

Za sudjelovanje na našim radionicama možete se prijaviti na info@cuk.hr ili na broj 043/241-298

  Vijesti i događanja - Sve