08. 06. 2022.
 

Zahvaljujući Big Weekend 2022., od 10. do 12. lipnja u Bjelovar stižu poznata lica europske glazbene scene!

U petak od 18:30 u OKA baru možete poslušati Jakomini Jazz Trio iz Graza, dok će za vas u subotu u 10h na paviljonu i ispred muzeja svirati Big Band Bjelovar.

U nedjelju nas u Domu kulture očekuje LEKO Big Band pod vodstvom ukrajinske bubnjarice Lene Kovalcuk i solista Freda Owusua, finalista austrijske verzije The Voice showa.

Događaji u OKA baru i na gradskom paviljonu su besplatni i otvoreni za sve građane, dok se za koncert koji će se održati u Domu kulture u nedjelju, karte po cijeni od 40 kuna mogu kupiti svaki dan u vremenu od 8 do 20 sati u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar na adresi Petra Preradovića 2/3 ili sat vremena prije koncerta. Informacije o kartama kao i rezervaciju karata možete dobiti na 043 241 298.

Detalji o glazbenicima:

Jakomini Jazz Trio je band nastao 2020. godine u Grazu. Band čine trubač Žan Cesar, basist Jernej Vindšnurer i gitarist Tilen Gavranovič. Svi članovi studiraju na Jazz akademiji u Grazu. Sa željom da stvaraju autorsku glazbu, udružili su snage i više puta se predstavili kako austrijskoj tako i slovenskoj publici. ·
Lena Kovalcuk ukrajiska je bubnjarica koja je pokrenula LEKO Big Band kao završni projekt studija na Kunst Universitetu Graz. Big band je zatim prerastao u stalnu postavu koja okuplja glazbenike zaljubljenike u big band glazbu. Lena je sa svojim bendom pripremila raznolik program sastavljen od standarada sa repertoara (aranžmana Bill Holmana, Don Menza, Frank Foster, Sammy Nestico…) poznatih big band bubnjara i band leadera kao što su Buddy Rich i Chick Webb, te aranžmana ukrajinskih pjesama napisanih za LEKO Big Band. S njom nastupa i vokalist Fred Owusu koji je osvojio drugo mjesto u austrijskom Stramania 21 showu – inačici 'The Voicea'. Na pozornici ćete moći vidjeti i Olhu Chernyshovu – ukrajinsku jazz/pop glazbenicu i tekstopiskinju, kao i Nataliu Yemelianovu koja za svoj nastup kaže sljedeće: „I just love to increase the beauty around me and if I manage to do it with the help of music, I'm happy.
Zahvaljujući Big Bandu Bjelovar, možemo se pohvaliti kao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojem djeluje big band. Osnovan je još 1979. godine, te, s prekidima, postoji do 1991. godine. Nakon dulje stanke, Big band Bjelovar ponovno djeluje od 2018. godine, pod vodstvom studenta 2. godine na Kunstuniversität Graz, odsjek Jazz, Brune Bišćana te okuplja 19 bjelovarskih amaterskih i profesionalnih glazbenika od kojih je 7 studenata glazbe (dvoje studira u Grazu, jedan u Klagenfurtu i četvero u Zagrebu), 7 profesionalnih glazbenika (4 profesora glazbe) te 5 amaterskih glazbenika. Svojim nastupima, Big band Bjelovar, oživljava glazbu zlatne ere big bandova, evergreena 1930-ih i 1940-ih godina (Glen Miller, Benny Goodman, Count Basie, Frank Sinatra…), obradama latino glazbe i suvremenih pop hitova.

Raspored

Datum i dan održavanja Vrijeme održavanja Mjesto održavanja Izvođač
10.6.2022. (petak) 18:30 sati Oka bar Jakomini trio
11.6.2022. (subota) 10:00/ 10:30 sati Bjelovarski paviljon/ ispred Gradskog muzeja Big Band Bjelovar
12.6.2022. (nedjelja) 20:00 sati Dom kulture Bjelovar LeKo Big Band pod vodstvom Lene Kovalchuk i Fred Owusu; solist
 
Bjelovarski glazbeni BIG WEEKEND 2022
Bjelovarski glazbeni BIG WEEKEND 2022
Bjelovarski glazbeni BIG WEEKEND 2022
Bjelovarski glazbeni BIG WEEKEND 2022
 
  Vijesti i događanja - Sve