12. 04. 2022.
 
ČLANOVI UTIB-A U DIGITALNOM UREDU ZA E-GRAĐANE POSTAJU STRUČNJACI ZA PAMETNE TELEFONE

Malo je danas onih koji nemaju pametni telefon i njime se ne koriste svaki dan, ali većina korisnika još uvijek ne zna što on sve može. Članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar saznat će to na radionicama Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar s kojim godinama surađuju u digitalnom opismenjavanju svojih članova.

Naime, u sklopu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar otvoren je Digitalni ured za e-građane u kojemu se pružaju individualne instrukcije i pomoć pri korištenju digitalnih platformi. Osim pojedinačne potpore građanima pri rješavanju digitalnih problema te educiranja organiziraju se i radionice za interesne skupine građana.

Tako je uspješna dugogodišnja suradnja s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar  nastavljena radionicama iz područja „Osnove informatike - e-Građani - primjena pametnog telefona“.

U 30 sati polaznici će upoznati sve važne funkcije svojih pametnih telefona – kako pristupiti sustavu e-Građani i koristiti njegove broje usluge, plaćati račune putem mobilnog bankarstva umjesto odlaskom u banku, ali i kako komunicirati putem Vibera i njemu sličnih aplikacija.

Posjetili smo polaznike na jednoj od radionica na kojoj su nam otkrili što očekuju: „na ovim smo se radionicama usmjerili prema malom, ali jako moćnom i korisnom uređaju koji je prisutan u svakom dijelu naših života“ – naveo je predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, gospodin Tomislav Novosel te dodao: „stihijski pristup nije dobar jer dovodi do toga da upoznamo jedan dio rada uređaja, a veći dio ostaje nepoznanica. Naš je cilj da svoja informatička i digitalna znanja sada usmjerimo na pametni telefon i da ne lutamo kad tražimo informacije već ciljano tražimo ono što nam treba, a ne ono što se najviše reklamira.“

Jedna od polaznica, gospođa Višnja, otkrila nam je kako već nakon prvog susreta u digitalnom uredu za e-građane ima drugačiji pogled na pametne telefone: „godinama koristim mobitel, ali od prošlog sam se susreta sprijateljila s njim, imam osjećaj da mi je bliži i da znam puno više stvari, lakše ga koristim i pohvaljujem našeg profesora koji se trudi kako bi nam sve bilo jasno.“

Radionice vodi CUK-ov viši stručni suradnik za obrazovanje Slobodan Kaličanin, kojeg polaznici poznaju s prijašnjih radionica te pohvaljuju njega i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu koji im kontinuirano omogućuje stjecanje novih znanja i vještina.

 
ČLANOVI UTIB-A U DIGITALNOM UREDU ZA E-GRAĐANE POSTAJU STRUČNJACI ZA PAMETNE TELEFONE
ČLANOVI UTIB-A U DIGITALNOM UREDU ZA E-GRAĐANE POSTAJU STRUČNJACI ZA PAMETNE TELEFONE
ČLANOVI UTIB-A U DIGITALNOM UREDU ZA E-GRAĐANE POSTAJU STRUČNJACI ZA PAMETNE TELEFONE
 
  Vijesti i događanja - Sve