24. 01. 2024.
 
CUK-u odobreni projekti “Selo budućnosti”

CUK Bjelovar s ponosom predstavlja još dva uzbudljiva projekta - "Selo Budućnosti". 

Prvi u nizu je "Selo Budućnosti" konferencija, ambiciozan projekt koji ima za cilj poticanje inovacija u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Kroz ovu inicijativu, želimo potaknuti uzajamno učenje i povezivanje svih dionika u procesu razmjene znanja. Planiramo educirati minimalno 50 poljoprivrednika i predstavnika LAG-ova o konceptu Pametnog sela, koristeći konferenciju kao dinamičnu platformu za dijalog i obrazovanje.

Drugi projekt u sklopu "Selo Budućnosti" je studijsko putovanje koje će okupiti 15 poljoprivrednika i predstavnika LAG-a. Fokus će biti na konceptu Pametnih sela, a koristit ćemo primjere dobre prakse iz Slovenije. Ovo putovanje slijedi nakon konferencije te pruža polaznicima dublje razumijevanje koncepta Pametnih sela kroz konkretne primjere implementacije i inovativnih rješenja.

Središnja točka oba projekta je razmjena iskustava i znanja. Sudionici će aktivno sudjelovati u razgovorima s lokalnim stanovništvom i stručnjacima, stvarajući dublje razumijevanje stvarnih izazova i prilika u kontekstu Pametnih sela. Naš cilj je osnažiti sudionike, omogućavajući im bolje razumijevanje stvarnosti ruralnog razvoja te ih inspirirati stvarnim pričama uspjeha i izazovima iz prve ruke. Radujemo se zajedničkom putovanju prema inovativnom i održivom ruralnom razvoju! Ovi projekti ne samo da pokreću pozitivne promjene u ruralnim područjima, već i jačaju zajedništvo kroz razmjenu ideja i iskustava. Hvala vam što ste dio naše priče o inovacijama i održivom ruralnom razvoju! 

  Vijesti i događanja - Sve