05. 10. 2022.
 
Kreće Mala škola animiranog filma :)

Jeste li spremni za nove kreativne avanture i stvaranja u CUK-ovoj Maloj školi animiranog filma?

Program Male škole animiranog filma namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Putem  programa polaznici se upoznavaju s razumijevanjem koncepta filmskog vremena, pokreta i priče. Pruža im se mogućnost kreativnog izražavanja te susreta s osnovnom filmskom terminologijom i različitim tehnikama animiranog filma. Tijekom trajanja programa prolaze se sve faze izrade filma: osmišljavanje koncepta, pisanje priče, crtanje storyborda, razrada vizuala, animiranje, snimanje glasova, zvukova te montaža.
Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija..) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

Polaznici programa tijekom prošle školske godine samostalno su, uz nadzor svog mentora, napravili animirani film pod nazivom „Prijateljstvo dvaju bića“ sa kojim već sada konkuriraju na brojnim međunarodnim i nacionalnim festivalima animiranih filmova.

Voditelj programa i mentor polaznika Sandro Toth (1994, Zagreb) pohađao je Odsjek za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu od 2013. do 2018. godine, gdje je stekao titulu magistra animiranog filma. U tom periodu radio je na tri spota: Sveti Martin, Tuga je znam i Dođi za Božić. Autorski film Tuga je znam, prikazan je na Animafestu 2019. godine. Iste godine na međunarodnom studentskom filmskom festivalu 46. Concordia Film Festival u Kanadi, u jakoj konkurenciji prikazan je i njegov trominutni animirani film „JFK vs The Air Force“.

Nova grupa polaznika Male škole animiranog filma s radionicama kreće u subotu 22. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati.

Radionice će se održavati subotama od 10:00 sati tijekom cijele školske godine.

Svi zainteresirani mogu nam se javiti na info@cuk.hr ili na broj 043/241-298 i 095/9099-214.

  Vijesti i događanja - Sve