01. 07. 2021.
 
Mindfulness dan u Boho parku! (6.7.)

Pozivamo sve zainteresirane, pretrpane, preopterećene građane i građanke Bjelovara, zabrinute roditelje, osobe zaposlene u obrazovanju koji više ne znaju kako pomoći svojim učenicima, da nam se pridruže u Mindfulness danu u Boho parku! Utorak je posvećen uklanjanju briga, učenju kako se nositi s problemima, preuzimanjem kontrole i pozitivnom razmišljanju!

13:00 – 14:00 Gradska vijećnica

Mindfulness u obrazovanju – MindBodyLab – Predavanje za stručnjake

Današnja djeca i mladi, ali i njihovi edukatori i roditelji, suočeni su s neviđenim količinama stresa i anksioznosti. Akademski pritisak već od vrtića, Svjetska zdravstvena organizacija navodi da svako peto dijete, odnosno 20% djece, ima neki mentalni poremećaj. Od tog postotka, tek svako peto dijete s problemom mentalnog zdravlja dobiva adekvatnu stručnu pomoć.

Podaci za Hrvatsku - prema procjeni roditelja, 11% djece u dobi od 5 godina u vrtićima imalo je graničan ili visoki rizik za mentalni poremećaj, a u drugom polugodištu 6. razreda, 19.3% djece je imalo srednji ili visoki rizik za razvoj mentalnog poremećaja. U adolescenciji (između 12 i 18 godine života) novija literatura govori da 10%-12% djece ima depresivne simptome (5% granične i 7% klinički značajne). Od njih, 30-50 % pokuša suicid barem jedanput tijekom života, a 15 % ga doista napravi. 75% budnog vremena, učenici osjećaju negativne emocije, kao što su stres, strah, umor, dosada. Kovid, potres, ekonomska neizvjesnost – stručnjaci se slažu da nakon pandemije slijedi epidemija mentalnih poremećaja. Kako pomoći najranjivijoj skupini – djeci?

Širom svijeta, sve veći broj edukatora, roditelja i djece rješenje nalazi u mindfulnessu – vježbanju svjesne pažnje. Mindfulness je vrsta emocionalne inteligencije, provodi se kroz vježbanje fokusa, svjesnosti i disanja. Rezultati su smanjenje stresa i anksioznosti, povećanje koncentracije i emocionalne samoregulacije, a posljedično i bolji akademski rezultati.

dr. sc. Branka Novosel, stručnjakinja za neuroedukaciju i autorica programa MindBodyLab Mindfulness, održat će uvodno predavanje o mjestu i mogućnostima mindfulnessa u obrazovanju te predstaviti program MindBodyLab Mindfulness.

 

17.00 – 18:00 sati – BOHO Park 

MindBodyLab Mindfulness - Kako biti direktor svojeg svemira?

Radionica za roditelje i djecu (7-11 godina)

Pridružite nam se na mindfulness radionici u BOHO parku. Upoznat ćemo vas s mindfulnessom, naučit ćete kako pomoću treninga svjesne pažnje i nekoliko jednostavnih vježbi disanja smanjiti stres i povećati osjećaj zadovoljstva i sreće.

Dobit ćete novu super moć, vježbom možete postati direktor svojeg svemira.

 

19:30 – 20:30 - BOHO Park

MindBodyLab Mindfulness – Želite biti direktor svojeg svemira? Saznajte kako.

Stres vam je stalni suputnik, iscrpljeni ste od jutra do mraka? Bojite se što donosi budućnost, osjećate kao da su vam sve lađe potonule? Život vam je „natovario“ više nego što možete nositi, čini vam se da nikad nećete uspjeti sve završiti, a nove obveze samo izviru?

Ovakvi osjećaji i razmišljanja su normalni, ali posve su nepotrebni, i što je još gore – štetni za vas.

Postoji način kako upravljati svojim reakcijama, mislima i osjećajima, ili bolje rečeno ne dozvoliti da oni upravljaju vama. Znanstveno potvrđena metoda kako preuzeti „volan“ svojeg života u vlastite ruke, a automatskog pilota izbaciti iz sjedišta zove se mindfulness.

Mindfulness ima osnove u neuroznanosti i vrsta je emocionalne inteligencije, a ima potencijal da za vas bude „game changer“, najvažnija vještina koju ćete u životu naučiti.

Dođite i saznajte što je mindfulness i kako vam može pomoći da upravljate svojim mislima i osjećajima, kako da ostanete smireni u stresnim situacijama - ukratko, kako da budete direktor svog svemira

 

 

Vidimo se na Mindfulness danu smile

 
Mindfulness dan u Boho parku! (6.7.)
 
  Vijesti i događanja - Sve