24. 01. 2023.
 

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar uspješno je zagazio u 2023. godinu. Tijekom posljednjih 6 mjeseci vrijedno se radilo na pripremi projekata koji su prijavljeni na natječaj Financiranje javnih potreba u kulturi u 2023. godini Ministarstva kulture i novih medija, a odlične vijesti u CUK stižu gotovo svakodnevno. Do sada je CUK-u kroz natječaje Ministarstva kulture i novih medija odobrena potpora za 4 projekta - Rock festival "Zbrda, zdola", koncertno gostovanje Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Mala škola animiranog filma i projekt nabave informatičke opreme.

Bjelovarski CUK nastavlja nizati uspješne projekte pa je već sada odobreno ukupno 112.000,00 kn (14.865,00 eura) za 4 projekta koje će CUK realizirati tijekom 2023. godine.

Zadnje odobrena sredstva stižu za Program gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture odnosno nabavu informatičke opreme. Riječ je o potpori koja će CUK-u omogućiti ulaganja u opremu za provedbu programa Male škole animiranog filma, izrazito uspješnog projekta koji CUK provodi već drugu godinu za redom i koji niže uspjeh za uspjehom, ali i ostalu potrebnu informatičku opremu. Osim za nabavu informatičke opreme, odobrena su sredstva iz Programa vizualnih umjetnosti i Programa glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti kojim će se sufinancirati koncertna gostovanja i događanja.

- Unazad nekoliko godina CUK uspješno aplicira na natječaje i jako smo ponosni što je Ministarstvo prepoznalo naš rad i projekte koji su spremni za realizaciju tijekom 2023. Ministarstvo kulture i novih medija svake godine putem potpora sudjeluje u sufinanciranju programa koji se ističu svojom kvalitetom, a financijske potpore potvrda su da nastavljamo raditi odličan posao. U CUK-u izazovi na provedbi odobrenih projekata tek počinju, ali smo spremni i jako se veselimo što su svi dosadašnji projekti imali zavidan interes javnosti. Možemo najaviti da naše sugrađane očekuje još bogatija kulturna ponuda čijom ćemo provedbom na bjelovarsku kulturnu kartu upisati nova događanja i koncertna gostovanja. - ističe Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te nadodaje kako u CUK-u uspješno apliciraju i na sredstva iz fondova Europske unije pa su tako trenutno u realizaciji dva projekta obrazovanja odraslih.

Vjerujemo kako to nije kraj dobrih vijesti za bjelovarski CUK jer s entuzijazmom očekuju rezultate za još dva prijavljena natječaja plesne umjetnosti i razvoja publike i natječaja AEM za promicanje medijske pismenosti.

  Vijesti i događanja - Sve