29. 02. 2024.
 
Partnerski sastanak projekta KUL

Od 26. do 28. veljače 2024. godine, Novi Sad je bio domaćin sastanka partnera projekta "Centar za razvoj kreativnih industrija" - KUL, koji se sufinancira putem programa Kreativna Europa. Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar iz Hrvatske, Razvojnog centra Murska Sobota iz Slovenije, kao i domaćini, predstavnici Inženjera zaštite okoliša.

Tijekom sastanka razrađeni su detalji predstojećih aktivnosti, a izrađen je i plan za realizaciju narednih koraka, uključujući program obuka za nove poduzetnike u područjima održivog turizma, mode i dizajna te starih zanata. Četrdeset i pet novih poduzetnika proći će kroz dugotrajan program obuke i razvijati svoje poslovne ideje, a nakon toga će imati priliku stjecati nova iskustva i znanja tijekom studijskih posjeta Sloveniji i Hrvatskoj. Kao vrhunac projekta, novi poduzetnici će predstaviti svoje proizvode i usluge na sajmu u Bjelovaru.

Osim radnog dijela sastanka, sudionici su posjetili i Privrednu komoru Vojvodine, gdje su ih primili gospodin Zoran Trpovski, tajnik Udruženja industrije, i gospodin Branislav Mamić, tajnik Udruženja usluga. Tajnici su ih upoznali s aktivnostima Privredne komore Vojvodine te mogućnostima suradnje i razvoja budućih zajedničkih aktivnosti. Nakon sastanaka, sudionici su posjetili Petrovaradinsku tvrđavu i Muzej Grada Novog Sada, gdje su se približno upoznali s kulturno-povijesnim razvojem grada. Poseban dojam ostavila je izložba posvećena Milevi Marić Anštajn.

Naredne aktivnosti projekta uključuju raspisivanje poziva za sudjelovanje u edukaciji za poduzetnike u području kreativnih industrija te promociju poziva u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

 
Partnerski sastanak projekta KUL
Partnerski sastanak projekta KUL
 
Poveznice:
kul projekt
  Vijesti i događanja - Sve