19. 06. 2019.
 

POČEO Od samog prvog dana, s micro:bitovima u rukama sedamdesetak bjelovarskih osnovnoškolaca uplovilo je u svijet programiranja.

Predstavljaju se pomoću micro:bita, pretvaraju ga u kockicu za igru „Čovječe ne ljuti se“, izrađuju mjerač svjetlosti i bar graf, rade animacije koje izvrću i premještaju, pretvaraju micro:bit u metronom i pedometar, uče i zabavljaju se. I tako sve od 17. lipnja do 2. srpnja u Veleučilištu u Bjelovaru i Pučkom otvorenom učilištu.

Pilot projekt besplatnih IT radionica dio su Tech4Kids inicijative na području Grada Bjelovara kojima se želi motivirati djecu osnovnih škola od 5. do 8. razreda za korištenje informacijskih tehnologija u razvijanju kreativnog razmišljanja, te ih potaknuti i usmjeriti prema STEM području u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju.

Tech4Kids rezultat je partnerske suradnje tvrtke Altus IT, Grada Bjelovara, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, Rotary Cluba Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru.

U okviru projekta razvijen je modularni kurikulum od 20 školskih sati koji nadovezuje na postojeće resurse micro:bit računala na području Grada Bjelovara te, uz dodatno nabavljenu opremu, proširuje znanja programiranja i robotike.

Nakon ljetnih radionica, slijede jesenske u terminu od 26. kolovoza do 6. rujna. Prijave su otvorene tijekom cijelog ljeta, roditelji samo trebaju kontaktirati i doći u POU Bjelovar.

Svi resursi Tech4Kids pilot projekta nakon održavanja radionica tijekom ljetnih praznika ostaju na raspolaganju za provođenje programa tijekom naredne školske godine kao i za školske praznike.

Tech4Kids prati stratešku odrednicu Grada Bjelovara prema IT području kao jednom od generatora budućeg rasta i razvoja, a za što postoje odlični obrazovni preduvjeti na srednjoškolskoj i visokoškolskoj razini kao i poticajna poduzetnička klima za tvrtke iz IT sektora.

 
POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE
POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE
POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE
POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE
 
  Vijesti i događanja - Sve