27. 09. 2022.
 
POČETAK NASTAVE - osposobljavanje za DADILJE

Počinje nastava za grupu polaznika za program osposobljavanja za poslove dadilja.

Zvanje dadilje možete steći upisom u program osposobljavanja za poslove dadilje u CUK-u. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a uvjerenje o završenom programu upisujete u e-radnu knjižicu.

TRAJANJE I NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE: Program osposobljavanja u trajanju od 400 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa izvodit će se u trajanju od 178 sati, vježbe u trajanju od 72 sata, te praktična nastava u trajanju od 150 sati. U redovitoj nastavi nastavni plan i program izvodi se u cjelini s obrazovnom skupinom, a polaznici su obvezni redovito dolaziti na nastavu. U redovitoj nastavi nastavni sadržaji uglavnom se obrađuju neposrednim
oblikom nastave, tj. sve etape nastavnoga procesa (pripremanje, obrada, vježbanje, ponavljanje i provjeravanje) održavaju se u ustanovi. Uz redovito vođenje evidencije o realizaciji nastave potrebno je voditi i evidenciju o prisutnosti polaznika na nastavi.
Konzultativno-instruktivna nastava izvodi se na način da broj sati skupnih konzultacija iznosi dvije trećine od ukupnog broja sati planiranog u programu. Skupne konzultacije izvode se s cijelom obrazovnom skupinom i obvezne su za sve polaznike. Individualne konzultacije provode se neposredno, elektroničkom poštom, prema utvrđenome rasporedu i potrebi polaznika. Ustanova će osigurati izvođenje praktične nastave zaključenim ugovorima o poslovnoj suradnji s ustanovama socijalne skrbi (domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, centrima za odgoj i obrazovanje), zdravstvenim ustanovama, odgojno-obrazovnim ustanovama i obrtima dadilje. Dio praktične nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama održat će se stručnim posjetima, a u zdravstvenim ustanovama u dječjim odjelima.

POČETAK NASTAVE: 30. rujan 2022. u 17:00 sati u prostorijama CUK-a

Iskoristite priliku i postanite profesionalna dadilja, a više o programu osposobljavanja u CUK-u saznajte na info@cuk.hr ili na 043/241-298 i 095/9099-214

  Vijesti i događanja - Sve