31. 03. 2022.
 
DO BESPLATNOG OBRAZOVANJA U CUK-U UZ VAUČERE

Na našoj ste stranici i profilima društvenih mreža imali prilike čitati o vaučerima koji se uvode u sustav obrazovanja odraslih. Vrijeme je da vas upoznamo s njima!

Riječ je o provođenju obrazovanja odraslih putem sustava vaučera koji uvode Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Vaučerima će se financirati kraći formalni programi obrazovanja za stjecanje zelenih i digitalnih vještina sukladno konceptu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, čime se osigurava relevantnost za potrebe tržišta rada.

ŠTO TO ZNAČI ZA VAS?

Ako ste nezaposlena osoba ili tražitelj posla i želite si osigurati dodatno obrazovanje i povećati konkurentnost na tržištu rada, prijavit ćete se za dobivanje vaučera na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na ovoj poveznici. Za dobivanje vaučera potrebno je zadovoljiti i jedan od tri kriterija koji se odnose na to da je odabrani program vezan uz dosadašnje obrazovanje korisnika, ili je vezan uz njegovo radno mjesto ili prethodno radno iskustvo, ili je pak vezan uz dodatne profesionalne interese i plan daljnjeg razvoja karijere. Korisnici će obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva zaprimiti u roku od 10 dana od dana predaje zahtjeva.

Vaučer u maksimalnom iznosu od 10 000 kuna moći ćete iskoristiti u roku od 6 mjeseci za stjecanje željene mikrokvalifikacije u nekoj od ustanova za obrazovanje odraslih. Popis mikrokvalifikacija koje možete stjecati u CUK-u nalazi se ovdje.

Važno je istaknuti da se dobiveni vaučer može iskoristiti jednokratno na odabranu mikrokvalifikaciju, ne može se podijeliti na više njih, a ako vrijednost programa za stjecanje mikrokvalifikacije prelazi vrijednost dobivenog vaučera, korisnik sam plaća razliku. 

Ne sumnjamo da ćemo, kao i do sad, biti vaš prvi izbor u stjecanju novih znanja i vještina. Nestrpljivo očekujemo vaše prijave, a javiti nam se možete na telefon 043/ 241 298, na mail info@cuk.hr ili slanjem poruke putem poveznice

  Vijesti i događanja - Sve