01. 11. 2023.
 
Počinjemo s provedbom KUL projekta - The creative industries development center

Naziv projekta: The creative industries development centre

Akronim: KUL

Program: Kreativna Europa

Partneri: Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Hrvatskaka), Inženjeri zaštite životne sredine (Srbija), Razvojni center Murska Sobota (Slovenija)

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Cilj projekta je podržati pojedince u razvoju njihove kreativnosti i poduzetničkih sposobnosti putem projektnih aktivnosti, kako bi mogli monetizirati svoje kreativne aktivnosti. Ovaj projekt će ojačati kreativne industrije u regiji putem obrazovanja, razvoja ljudskih resursa, poticanja suradnje među dionicima projekta, poticanja inovacija i stvaranja novih radnih mjesta.

Projekt je usmjeren prema tri kreativne industrije: održivi kulturni turizam, moda i dizajn te umjetnički zanati. Svaki od partnera će organizirati i provoditi sve aktivnosti vezane za kreativni sektor za koji su odgovorni. Razvojni centar Murska Sobota iz Slovenije nadgledat će sve aktivnosti vezane uz održivi kulturni turizam. Inženjeri za zaštitu okoliša iz Srbije - u suradnji s Udruženjem obrtnika - organizirat će aktivnosti povezane s umjetničkim zanatima. Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar organizirat će sve aktivnosti vezane uz modu i dizajn.

Obrazovni dio projekta bit će podijeljen u tri faze: 1. Obrazovanje i radionice o poduzetništvu, marketingu i financijama; 2. Obrazovanje i radionice za poticanje kreativnosti i generiranje ideja. Općenito, obrazovanje i radionice bit će usmjerene prema triju kreativnih sektora obuhvaćenih ovim projektom; 3. Mobilnost: svaki od partnera organizirat će obrazovanje, radionice i praktične vježbe iz jednog od navedenih sektora, koje će se provoditi u partnerskoj državi. Prve dvije faze uglavnom će se odvijati putem interneta.

Osim obrazovanja, sudionici će sudjelovati na sajmovima i/ili izložbama gdje će predstaviti vlastiti kreativni rad. Svaki od partnera okupit će najmanje 15 sudionika. Cilj ovog projekta je obrazovati najmanje 45 ljudi u području kreativnih industrija koji će moći primijeniti stečeno znanje u svojem kreativnom radu i pomoći im u profesionalnom razvoju.

 
Počinjemo s provedbom KUL projekta - The creative industries development center
 
  Vijesti i događanja - Sve