01. 09. 2022.
 
Zapleši u Tajnom vrtu - rezidencija za mlade u sklopu projekta KORAK ZA PLES

Tajni vrt - rezidencija za mlade u sklopu projekta KORAK ZA PLES okupit će zainteresirane mlade osobe na tri dana zajedničkog urona u kreativni proces stvaranja predstave. Istoimena predstava Tajni vrt, čija će se premijera dogoditi u listopadu, propituje pojam
sigurnog mjesta, radi na poticanju svjesnosti te na povećanju percepcije svakodnevnog prostora. Predstava je zamišljena je kao multisenzorna plesna instalacija u vanjskom prostoru škola, a namijenjena za mladu publiku stariju od 14 godina. Ovom umjetničkom rezidencijom ideja je obogatiti proces stvaranja same predstave aktivnim uključivanjem mladih osoba u taj proces. Doprinijeti će uvelike samom razvoju predstave jer će radioničarskim pristupom uključiti mlade kojima je predstava i namijenjena da doprinose svojim mišljenjima i iskustvom razvoju predstave. Sami projekt ima cilj povećati dostupnost umjetničkog sadržaja za mlade s idejom da radi na povezivanju pojedinca s njegovom okolinom putujući mnoštvom školskih vrtova. 

Koncept: Sabrina Fraternali, Anna Javoran, Irma Unušić 

Voditeljice rezidencije: Anna Javoran, Irma Unušić

DATUMI ODRŽAVANJA: 6. - 8. rujna (utorak, srijeda, četvrtak)
MJESTO ODRŽAVANJA: Gimnazija Bjelovar (unutarnji i vanjski prostor)
VRIJEME: svaki dan 14 - 17h
BROJ POLAZNIKA/CA: 15
PRIJAVE: hello@shooma.hr
KORAK ZA PLES je projekt razvoja publike kojeg podržava Ministarstvo kulture i medija RH, a odvija se u organizaciji CUK Bjelovar i UO SHOOMA.

  Vijesti i događanja - Sve