BOK Fest
Kulturna manifestacija po kojoj je Bjelovar prepoznatljiv zasigurno je BOKfest, Bjelovarski odjeci kazališta. Istodobno, u samom je vrhu najomiljenijih i najposjećenijih manifestacija bjelovarske kulturne publike Riječ je o smotri najznačajnijih kazališnih ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća Hrvatske i njihovih gostiju iz zemlje i inozemstva koja je po prvi put održana sada već davne 2003. godine.

Dok su se u početku u sklopu festivala s predstavama za odrasle paralelno organizirale i predstave za djecu, one su se odlukom organizatora 2011. godine počele prikazivati u zasebnom terminu, tijekom veljače, i to pod nazivom Mali Bok fest. Osim Malog BOK-a, s BOK festom su se razvijala i brojna druga popratna događanja koja Bjelovar krajem travnja i početkom svibnja svake godine pretvaraju u nezaobilaznu kulturnu, sportsku i zabavnu destinaciju u Hrvatskoj.

To su humanitarni Rukometni BOK turnir, Retro party, Glumačka moto alka i Izložba glumaca za koju glumci kažu da je jedinstvena u svijetu. Festival svake godine okupi više od tri tisuće gledatelja, koji u tri tjedna uživaju u izvedbama dvadesetak kazališnih predstava. Umjetnički direktor i utemeljitelj festivala je Goran Navojec, poznati hrvatski glumac rođen u Bjelovaru. Glavni pokrovitelj BOKfesta je Grad Bjelovar, a Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar je organizator.

2021. godina, 18. BOKfest: - Njemački za početnike (UO Kreator, Zagreb) - O medvjedima i ljudima (Narodno pozorište, Sarajevo) - Roko i Cicibela (Kazališna družina "Ritam igre" Split) - Gospođica Julija (Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci) - Nevjerojatan događaj (Teatar Exit, Zagreb) - Đuka Begović (KU Studio Art, Zaton) - Kabanica (Udruga za dramu i umjetnost "Drama Plus" Zadar) - Mozart: Cosi fan tutte (Opera Pannonica Osijek i Orkestar Umjetničke škole Dubrovnik) - Medvjed (Zijah Sokolović, BiH, Austrija i LOLITA, Slovenija) - Zov divljine (Gradsko kazalište "Gorica", Velika Gorica) - Dok nas smrt ne rastavi (Radionica integracije, Beograd)