Košarica
Povezivanje vina i gastronomske ponude
- Početna
-
- Neformalni programi obrazovanja odraslih
-
- Povezivanje vina i gastronomsk ...
o programu
Zanima vas svijet vina i želite naučiti kako ga na pravi način spojiti s hranom? Program Povezivanje vina i gastronomske ponude idealan je za sve koji žele spojiti strast prema gastronomiji s konkretnim znanjima iz enologije. Bilo da ste ugostitelj, zaljubljenik u dobru kapljicu ili jednostavno uživate u vrhunskim okusima – ovo je edukacija za vas! Program se izvodi u hibridnom obliku, što znači da kombinira nastavu uživo i online sudjelovanje. Predavanja, praktične radionice i interaktivne vježbe odvijaju se u učionici i/ili online, ovisno o vašim mogućnostima. Ovaj fleksibilan pristup omogućuje vam da učite na način koji vam najbolje odgovara, uz stalnu podršku predavača i aktivnu razmjenu iskustava s drugim polaznicima.

HZZ VAUČER ZA OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH I NEZAPOSLENIH OSOBA
Program je u potpunosti pokriven vaučerom.
- Završena osnovna škola (razina kvalifikacije 1 prema HKO)
- Navršenih 18 godina
- prepoznati različite vrste vina i njihove karakteristike,
- pravilno kušati i ocijeniti vino,
- sljubiti vina s jelima kako biste naglasili okuse i stvorili vrhunski gastronomski doživljaj
- sastavljati vinske karte,
- organizirati vinske degustacije,
- usavršavati ponudu hrane i vina na profesionalnoj razini.
- Razlikovati karakteristike sorti grožđa i vina
- Razlikovati čimbenike koji utječu na karakter, trajnost i potrošnju vina
- Istražiti ponudu vina u turističkoj destinaciji
- Osmisliti vinsku kartu koristeći znanja iz vinogradarstva, podrumarstva i enološke kulture
- Objasniti gostu procese proizvodnje vina i specijalnih vina
- Poslužiti vino koristeći prikladan inventar i opremu
- Kombinirati vina i druga pića s jelima prema pravilima sljubljivanja
- Koristiti dekorativne i prezentacijske vještine za privlačenje gosta
- Pravilno skladištiti vina u ugostiteljskim objektima
- Osnove vinogradarstva i vinarstva
- Kreiranje i interpretacija vinske karte
- Prezentacija vina i komunikacija s gostima
- Povezivanje hrane i vina u skladu s enološkim i gastronomskim pravilima
Zanima vas ovaj program?
Pošaljite nam upit za dodatne informacije ili prijave na email
P. Preradovića 2/3

Pošaljite nam poruku putem kontakt forme


Pretplatite se na naše novosti
Budite prvi i saznajte najnovije vijesti o našim programima!