Košarica

o programu

Zanima vas svijet vina i želite naučiti kako ga na pravi način spojiti s hranom? Program Povezivanje vina i gastronomske ponude idealan je za sve koji žele spojiti strast prema gastronomiji s konkretnim znanjima iz enologije. Bilo da ste ugostitelj, zaljubljenik u dobru kapljicu ili jednostavno uživate u vrhunskim okusima – ovo je edukacija za vas! Program se izvodi u hibridnom obliku, što znači da kombinira nastavu uživo i online sudjelovanje. Predavanja, praktične radionice i interaktivne vježbe odvijaju se u učionici i/ili online, ovisno o vašim mogućnostima. Ovaj fleksibilan pristup omogućuje vam da učite na način koji vam najbolje odgovara, uz stalnu podršku predavača i aktivnu razmjenu iskustava s drugim polaznicima.

HZZ VAUČER ZA OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH I NEZAPOSLENIH OSOBA

Program je u potpunosti pokriven vaučerom.

Turizam i ugostiteljstvo

Neformalni program obrazovanja za odrasle

  • Završena osnovna škola (razina kvalifikacije 1 prema HKO)
  • Navršenih 18 godina

75 nastavnih sati

  • prepoznati različite vrste vina i njihove karakteristike,
  • pravilno kušati i ocijeniti vino,
  • sljubiti vina s jelima kako biste naglasili okuse i stvorili vrhunski gastronomski doživljaj

Praktični dio nastave provodit će se u ugostiteljskim objektima ili posebno opremljenim učionicama, gdje ćete stečeno znanje odmah primijeniti. Imat ćete priliku:
  • sastavljati vinske karte,
  • organizirati vinske degustacije,
  • usavršavati ponudu hrane i vina na profesionalnoj razini.
Program je osmišljen tako da vas ne nauči samo teoriji, već i da vas pripremi za stvarne situacije u svijetu ugostiteljstva i gastronomije. Spoj znanja, iskustva i uživanja u okusu – to je ono što vas čeka!

  • Razlikovati karakteristike sorti grožđa i vina
  • Razlikovati čimbenike koji utječu na karakter, trajnost i potrošnju vina
  • Istražiti ponudu vina u turističkoj destinaciji
  • Osmisliti vinsku kartu koristeći znanja iz vinogradarstva, podrumarstva i enološke kulture
  • Objasniti gostu procese proizvodnje vina i specijalnih vina
  • Poslužiti vino koristeći prikladan inventar i opremu
  • Kombinirati vina i druga pića s jelima prema pravilima sljubljivanja
  • Koristiti dekorativne i prezentacijske vještine za privlačenje gosta
  • Pravilno skladištiti vina u ugostiteljskim objektima

  • Osnove vinogradarstva i vinarstva
  • Kreiranje i interpretacija vinske karte
  • Prezentacija vina i komunikacija s gostima
  • Povezivanje hrane i vina u skladu s enološkim i gastronomskim pravilima

Potvrda o stečenim kompetencijama/ishodima učenja

Program je moguće upisati putem HZZ vaučera, koji u potpunosti pokriva trošak programa.
CUKNI EDUKACIJU

Zanima vas ovaj program?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije ili prijave na email

KONTAKTIRAJTE NAS
POSJETITE NAS

P. Preradovića 2/3

CUK Bjelovar NEWSLATTER grafika 1
CUKNI FORMU

Pošaljite nam poruku putem kontakt forme

    Ova stranica zaštićena je reCAPTCHA sustavom te se primjenjuju Googleova Pravila privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.

    Hi, Welcome back!
    Forgot Password?
    Don't have an account?  Register Now
    Sortiraj prema ocjeni
    Sortiraj prema narudžbi
    SORT By Author
    Sortiraj prema cijeni
    Sortiraj prema kategoriji