Košarica

o programu

Ekološka poljoprivreda je više od metode uzgoja; to je filozofija koja potiče očuvanje tla, vode i biološke raznolikosti. U ovom tečaju, naučit ćete kako primijeniti ove principe kako biste stvorili vrt koji je produktivan, održiv i u skladu s prirodom. Kroz praktične primjere, steći ćete iskustvo i vještine koje će vam omogućiti da s povjerenjem započnete ili unaprijedite svoj ekološki vrt. Naš stručni voditelj pružit će vam smjernice i podršku kako biste uspješno primijenili sve što naučite. Pridružite nam se i postanite dio pokreta za održivu budućnost. Naučite kako uzgajati povrće koje je dobro za vas, vaše voljene i naš planet. Vaša avantura u ekološkoj poljoprivredi počinje ovdje!

HZZ VAUČER ZA OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH I NEZAPOSLENIH OSOBA

Program je u potpunosti pokriven vaučerom.

Poljoprivreda, prehrana, veterina

Osposobljavanje

  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)

150 sati

  • planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša
  • samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima
  • predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete
  • predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje po ekološkim principima
  • steći temeljne kompetencije za proces ekološke proizvodnje povrća
  • uspješno primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji
  • provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura
  • provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine kulture
  • prepoznati bolesti i štetnike na povrćarskim kulturama
  • primijeniti odgovarajuće ekološke mjere zaštite
  • odrediti zrelost plodova i vrijeme berbe prema cilju proizvodnje
  • provesti postupak sortiranja i pakiranja, uskladištenja povrća u skladu s ekološkim principima povrćarske proizvodnje

Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća: planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima. Cilj drugog modula je polaznicima omogućiti stjecanje temeljnih kompetencija za proces ekološke proizvodnje povrća.

Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća (upis u e-radnu knjižicu).

Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.
CUKNI EDUKACIJU

Zanima vas Ekološka proizvodnja povrća?

Pošaljite nam upit za dodatne informacije ili prijave na email

KONTAKTIRAJTE NAS
POSJETITE NAS

P. Preradovića 2/3

CUK Bjelovar NEWSLATTER grafika 1
CUKNI FORMU

Pošaljite nam poruku putem kontakt fome

    Ova stranica zaštićena je reCAPTCHA sustavom te se primjenjuju Googleova Pravila privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.

    Hi, Welcome back!
    Forgot Password?
    Don't have an account?  Register Now
    Sortiraj prema ocjeni
    Sortiraj prema narudžbi
    SORT By Author
    Sortiraj prema cijeni
    Sortiraj prema kategoriji
    Skip to content