23. 11. 2023.
 
Povodom 15. obljetnice, Večer Nacionalnih Manjina slavi svoj rođendan!

Ove godine, Večer nacionalnih manjina, tradicionalno održavana zadnju subotu u studenome, točnije 25. studenoga, ponovno će zasjati u Dvorani europskih prvaka, kako je najavljeno na nedavnoj konferenciji za novinare. 

Na pozornici će se ove godine predstaviti čak 11 nacionalnih manjina, uz sudjelovanje jednog hrvatskog društva, te posebni gosti iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Raznolikost će biti evidentna kroz izvedbe pjesama, plesova, običaja te bogatu gastronomsku ponudu, predstavljajući time šarenu kulturnu riznicu prisutnu u Bjelovaru. 

S ponosom je istaknuto da u Bjelovaru, gradu koji izdvaja 10 tisuća eura za ovo događanje, živi čak 20 nacionalnih manjina, što čini gotovo sve registrirane manjine u Hrvatskoj. Organizaciju i ove godine preuzima Češka obec Bjelovar, čija predsjednica Miruška Lončar ističe da je Večer nacionalnih manjina jedinstvena priredba u zemlji, s visokim ugledom diljem Hrvatske te međunarodnim predznakom.

CUK Bjelovar je ove godine ponosni sponzor Večeri nacionalnih manjina. Kroz 15 godina postojanja ovog događanja, Bjelovar je ugostio čak 180 kulturno-umjetničkih društava i više od 5300 sudionika iz sedam država.

Sponzorstvo CUK-a dodatno potvrđuje njihovu predanost podršci manifestacijama koje promiču kulturnu raznolikost i suradnju među zajednicama. Posjetitelji ovogodišnje Večeri Nacionalnih Manjina imat će priliku dobiti ekskluzivne promotivne materijale od strane CUK-a, ponosnog sponzora ovog jedinstvenog događanja. Posjetite naš štand i osigurajte svoj primjerak kako biste podržali kulturnu raznolikost i zajedništvo!

  Vijesti i događanja - Sve