31. 05. 2021.
 

Jedna od aktivnosti u projektu „Sigurna kuća - podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ koji je u tijeku, uspostava je SOS telefonske linije.

Predviđena je trodnevna edukacija za 12 volontera/ki u svrhu osposobljavanja na SOS liniji za pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja, provedba edukacija o osnovama i standardima u radu na SOS telefonu te edukacija o kriznim intervencijama.

Nakon uspješno provedene edukacije predviđeno je pružanje podrške ženama žrtvama rodno utemeljenog nasilja na SOS liniji za pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja u trajanju od 10 mjeseci, odnosno do kraja ožujka 2022. godine.

Nakon uspješno odrađenog volonterskog angažmana, volonteri/ke će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji kao i preporuku za posao.

Mogu se prijaviti punoljetne osobe, motivirane za pomoć drugima, komunikativne, empatične, tolerantne, odgovorne i etične.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da Vašu pisanu prijavu pošaljete putem e-maila – udruga.iris@gmail.com ili poštom na adresu: J.J. Strossmayera 2 p.p. 48, 43 000 BJELOVAR

Dodatne informacije možete saznati na telefonom  na broj 043 252 114 ili putem maila udruga.iris@gmail.com

Projekt „Sigurna kuća - podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ provodi Grad Bjelovar s partnerski udrugama „Iris“ iz Bjelovara, „Hera“ Iz Križevaca, „Delfin“ iz Pakraca  i „SOS“ iz Virovitice.

Ciljevi Projekta su razvoj postojećih usluga i implementacijom novih usluga psihosocijalne pomoći za žrtve (obiteljskog nasilja)  i osvještavanje javnosti o potrebama žrtava obiteljskog nasilja; jačanjem stručnih kapaciteta partnera kroz supervizije i osposobljavanje za povećanje kvalitete pružanja usluga žrtvama  obiteljskog nasilja te unaprjeđenje kvalitete usluga psihosocijalne podrške i rada udruga kroz nabavu opreme i adaptaciju prostora.  

 

Projekt „Sigurna kuća- podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I., u iznosu od 1.496.675,55 HRK. Stopa financiranja za Korisnika, Grad Bjelovar, iznosi 100%, od čega je 85% osigurano sredstvima EU, a 15% iz državnog proračuna RH, a traje 24 mjeseca.

Preuzmite dokumente:
 
  Vijesti i događanja - Sve