20. 05. 2021.
 
Mala škola medijske pismenosti - čujem, vidim, promišljam

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar prijavio se s projektom na Javni poziv Vijeća za elektroničke medije za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti te dobio financijska sredstva u iznosu 7.000,00 kuna.

U sklopu projekta "Mala škola medijske pismenosti - čujem, vidim, promišljam", ostvarena je suradnja s Dječjim vrtićem Bubamara i Dječjim vrtićem Bjelovar. Tema projekta je uključivanje djece vrtićkog uzrasta u proces kreiranja, kritičkog vrednovanja i participiranja u medijskim porukama. Kroz nekoliko radionica s najmlađima se planira dotaknuti područja vizualnih medija, audio medija i stvaranje medijskog sadržaja. Najmlađi postaju centar medijskih poruka, kreatori i provoditelji te preuzimaju uloge inače rezervirane za odrasle. 

Projekt se provodi u tri faze u razdoblju od godine dana: "I mi stvaramo medije", "Slušam, a ne vidim" i "Gledam i razumijem", a uključuje dvanaest radionica u kojima će sudjelovati 30 djece predškolske dobi, 10 odgojitelja i 50 roditelja djece predškolske dobi. Početak projekta se planira u rujnu 2021. godine.

  Vijesti i događanja - Sve