21. 07. 2021.
 

Okrugli stol u sklopu projekta grada Bjelovara „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“, održat će se 22. srpnja (četvrtak) 2021. godine u 18.30 sati u Boho parku. Partneri projekta su Matica umirovljenika Bjelovar i Udruga „Bjelovarski slavuji – fakini“, tako da će članovi ovih udruga biti sudionici.  

Cilj projekta je implementacija usluga psihosocijalne pomoći, podrške u mobilnosti, edukacije (krajnjih korisnika i stručnjaka) i društvene integracije. Projekt doprinosi i podizanju kvalitete boravka (adaptacija i nabava opreme) te senzibiliziranju javnosti o potrebama starijih osoba. Ciljne skupine projekta su starije osobe, starije osobe oboljele od demencija, članovi obitelji starijih osoba i starijih osoba oboljelih od demencija te stručnjaci u sustavu socijalne skrbi koji rade s navedenim ciljnim skupinama. Zbog pandemije kasni se s provedbom, tako da je početna konferencija održana u prosincu prošle godine, no neke od aktivnosti su provedene.

Okrugli stol predviđen je u projektnom elementu Psihosocijalna pomoć za starije osobe i društvena integracija kroz uspostavu podrške u mobilnosti i provedbi edukacija i programa, s ciljem unaprjeđenja psihosocijalne pomoći, promicanja kvalitete socijalnih usluga, mobilnosti i ravnoteže za smanjenje socijalne isključivosti starijih osoba.

Moderatorica okruglog stola bit će Mirjana Pušćak, dugogodišnja radijska novinarska koja je i u mirovini vodila emisije namijenjene osobama starije dobi. Projektno zadana tema je skrb o starijim osobama i njihova integracija u zajednicu, a mi smo ovaj prvi okrugli stol od dva predviđena, nazvali „Dostojanstven život u starijoj dobi“.

Naši predavači kao stručnjaci podijelit će svoja znanja, mišljenja i iskustva o ovoj temi. 

Govornici okruglog stola su:

Ivan Tomić, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar

Ivan Ćurić, predsjednik Udruge „Bjelovarski slavuji – fakini“

Danijela Popović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Bjelovar

Jasmina Radojčić, ravnateljica Doma za starije osobe Bjelovar

Gordana Knežević Miličić, dr.med., liječnica opće medicine

Nada Vranko-Nagy, dr. med.

Ruža Milić, nastavnica.glazbe

Nada Dokuš Muškinja, dipl.agr.

 

O projektu

Izvor financiranja: Europski socijalni fond (ESF), Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

Provedbeno razdoblje: 24 mjeseca (20.7.2020. – 20.7.2022.)

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.487.279,55 HRK

Nositelj: Grad Bjelovar

Partneri: Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini

  Vijesti i događanja - Sve