12. 09. 2022.
 
POČETAK NASTAVE - Dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Kako pravilno upotrebljavati pesticide? Koje su najveće greške pri rukovanju pesticidima? Trebate novu potvrdu o uspješno položenoj izobrazbi?

POČETAK NASTAVE:  utorak, 14. rujna 2022. godine s početkom u 16:00 sati u našem prostoru, odnosno na adresi Petra Preradovića 2, III. kat, Bjelovar.

TRAJANJE: 5 sati (jedan dan)

DOKUMENTACIJA ZA UPIS U PROGRAM: osobna iskaznica, kopija iskaznice za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida, svjedodžba o završenom školovanju (kopija)

Nakon uspješno završenog programa, polaznik dobiva potvrdu o položenoj dopunskoj izobrazbi koju odobrava Ministarstvo poljoprivrede RH.

U skladu s odredbama Zakona o održivoj uporabi pesticida i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, sve osobe koje prilikom obavljanja svoga rada dolaze u doticaj sa pesticidima moraju završiti program izobrazbe o sigurnom rukovanju pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida. Cilj izobrazbe je upoznati polaznike s propisima i zakonskim odrednicama uporabe pesticida, zahtjevima, uvjetima i postupcima rukovanja pesticidima, te postupcima u slučaju situacija opasnih za zdravlje ljudi, životinja ili okoliša.

Svi koji su prije pet godina završili osnovnu izobrazbu, dužni su završiti i drugi modul, dopunsku izobrazbu, kako bi mogli nesmetano kupovati i koristiti pesticide.

Za više informacija, možete nas kontaktirati na info@cuk.hr ili na 043/241-298 i 095/9099-214.

  Vijesti i događanja - Sve