05. 10. 2021.
 
Početak nastave za njegovateljice

Prema analitičkom pokazatelju dobne strukture stanovništva, a time i procesa demografskog starenja, tzv. indeksu starenja, koji se izražava kroz promjenu odnosa između starog i mladog stanovništva može se odrediti starost neke populacije. Ako je taj indeks veći od 40, govori se o staroj populaciji. Prema popisu stanovništva Republike Hrvatske iz 2001.g. indeks starenja stanovništva Hrvatske je 90.7, a 2011.g. indeks iznosi 115,0 što upućuje na staru populaciju i nužnost obrazovanja i osposobljavanja odraslih za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba. Trenutni popis stanovništva koji je u tijeku potvrdit će trend starenja stanovništva i time potrebu za njegovateljicama više nego neophodnu.

Zbog potrebe tržišta za njegovateljicama, započinjemo s programom osposobljavanja za poslove njegovateljice, a početak nastave se očekuje u prvoj polovici listopada. Biti njegovatelj je težak, ali plemenit posao.

Na svijetu postoje samo četiri vrste ljudi. Oni koji su bili njegovatelji. Oni koji su trenutno njegovatelji. Oni koji će biti njegovatelji, i oni koji će trebati njegovatelja. - Rosalyn Carter

Program za njegovateljice je opsežan, a tijekom osposobljavanja naučit ćete  razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, prepoznati promjene u procesu starenja zdravih i bolesnih osoba, komunicirati na primjeren način s korisnicima i primijeniti pravila poslovnog bontona te primijeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora.

 

Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i upisuje se u e-radnu knjižicu!

 

Za više informacija, molimo Vas da kontaktirate nas na:

info@cuk.hr ili kontakt@cuk.hr

043 241 298 ili 095 909 9214

  Vijesti i događanja - Sve