08. 09. 2022.
 
UPISI u program osposobljavanja za njegovatelja/icu

Što rade njegovatelji?

Njegovatelji su osobe, čiji je zadatak održavati i poboljšati kvalitetu života starijih ljudi. Pritom se bave fizičkim, mentalnim, socijalnim i emocionalnim potrebama starijih osoba. Vaš je zadatak pomoći starijim osobama da se nose s svakodnevnim životom i pružiti im najbolju moguću podršku u pogledu osobne higijene, unosa hrane, stambenog zbrinjavanja i njihove svakodnevne rutine. Osim toga, pomažete im u održavanju odnosa s okolinom. Vaši zadaci uključuju i motiviranje starijih osoba na tjelesnu aktivnost (vježbe hodanja i vježbanja) i pomoć u korištenju pomagala kao što je hodalica. Kada su prisutne bolesti, dio zadataka jesu mjerenje krvnog tlaka, mijenjanje zavoja i briga o ranjivim bolnim dijelovima tijela. Osim toga, njegovatelji vode brigu o usklađenosti s prehrambenim zahtjevima, nadziru ispravan unos lijekova i organiziraju medicinsku skrb u hitnim slučajevima.

CUK-ovim programom osposobljavanja za njegovatelja/icu, nakon završetka programa:

  • stječete Uvjerenje o završenom osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu
  • Program je odobren od strane Ministarstva  znanosti i obrazovanja

UVJETI UPISA: Završena osnovna škola, navršenih 18 godina i liječničko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja/ice.

TRAJANJE I NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE: Program osposobljavanja u trajanju od 500 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 170 sati izvodi se u učionici ustanove za obrazovanje odraslih, vježbe se izvode 50 sati u specijaliziranoj učionici opremljenoj za vježbe i praktični dio programa u trajanju od 280 sati izvodi se u zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji. Konzultativno-instruktivna nastava – broj sati skupnih konzultacija iznosi dvije trećine od ukupnog broja sati planiranog u programu. Skupne konzultacije se izvode s cijelom obrazovnom skupinom i obavezne su za sve polaznike. Individualne konzultacije se provode neposredno, putem elektroničke pošte, prema utvrđenom rasporedu i potrebi polaznika. Vježbe i praktična nastava se provode u punom fondu sati. Rad polaznika na praktičnoj nastavi nadzirati će mentor.

POČETAK NASTAVE: rujan 2022.

Za više informacija i prijavu u program javite nam se na info@cuk.hr ili na 043/241-298 i 095/9099-214.

  Vijesti i događanja - Sve