17. 06. 2019.
 

BJELOVARSKI SVIJET KERAMIKE U STROSSMAYEROVOJ ULICIIzložbom u izlogu Gradskog muzeja Bjelovar u Strossmayerovoj ulici, koju je ovog vikenda otvorila naša najmlađa polaznica Hana Berak, Pučko otvoreno učilište Bjelovar završilo je prvi ciklus radionica keramike. Održano je ukupno pet radionica u kojima je sudjelovalo pet do deset polaznica, ovisno o temi jer radionice su bile tematske. Izloženi su radovi devet polaznica, a svi koji prolaze bjelovarskom Strossmayerovom ulicom moći će ih pogledati sljedećih mjesec dana.

Radile su se vaze, šalice, ukrasni tanjuri, čak i ljudske skulpture, i to sve u kreativnoj i motivirajućoj atmosferi, tako da su zadovoljni i polaznici i voditeljica Jadranka Vilus. A ona je rođena Bjelovarčanka, po zanimanju geodetkinja koja živi i radi u Velikoj Gorici.  Od 2014. godine članica je Hrvatskog likovnog društva (HLD) u Zagrebu, sudjelovala je na više od 10 grupnih izložbi u Hrvatskoj te 2014. godine na grupnoj izložbi 6XSesto u San Giovanniu u Italiji.

Ovim radionicama POU Bjelovar započelo je aktivnost kojima potiče stvaralaštvo, a svojim sugrađanima omogućuje da otkriju i ostvare svoje talente.

  Vijesti i događanja - Sve