11. 10. 2021.
 
Mala škola animiranog filma u CUK-u

Mala škola animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda koji vole animirane filmove, žele stvoriti vlastite animirane likove ili cijelu priču! Ako ste među ljubiteljima animiranog filma, ova je škola za vas. 

Program je namijenjen osnovnoškolcima koji žele naučiti nešto više o animaciji i upoznati se s osnovama animiranog filma. Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

Mala škola održava se svaku subotu u vremenu od 10 do 12 sati, sve do lipnja 2022. godine s pauzom tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Sandro Toth (1994, Zagreb) pohađao je Odsjek za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu od 2013. do 2018. godine, gdje je stekao titulu magistra animiranog filma. U tom periodu radio je na tri spota: Sveti Martin, Tuga je znam i Dođi za Božić. Autorski film Tuga je znam, prikazan je na Animafestu 2019. godine. Iste godine na međunarodnom studentskom filmskom festivalu 46. Concordia Film Festival u Kanadi, u jakoj konkurenciji prikazan je i njegov trominutni animirani film „JFK vs The Air Force“. 

EDIT 15.10.: Mala škola kreće s radom 23. listopada!

 

 
Mala škola animiranog filma u CUK-u
 
  Vijesti i događanja - Sve