27. 05. 2022.
 

Djeca rastu okružena medijima. Od početka života svjedoče prisutnosti medija u obiteljskom životu promatrajući svoju obitelj kako gledaju televiziju, slušaju glazbu, čitaju novine ili knjige, razgovaraju na telefon, igraju igrice… Ako nema roditeljskog nadzora, djeca su pred medijima nezaštićena i ne mogu se snaći u svemu što preko medija dopire do njih.

Cilj ovog projekta upoznati je djecu predškolske dobi s pojmom medija, upoznati ih s oblicima medija, koje poruke šalju, kome i kako ih možemo interpretirati. Također, cilj je osnažiti ciljanu skupinu (djecu i roditelje) u korištenju medija na siguran, efikasan i odgovoran način.

Kroz dvije ćemo radionice uključiti djecu vrtićkog uzrasta u proces stvaranja i kritičkog vrednovanja medijskog sadržaja. Cilj je potaknuti djecu na sudjelovanje u stvaranju medijskog adržaja, razvoj vijesti o tome kako oni mogu i trebaju biti akivni korisnici tehnologije, a ne samo pasivni primatelji medijskog sadržaja.

Radionice će se održati u Dječjem vrtiću Bjelovar 2. i 3. lipnja u 8:45 te u Dječjem vrtiću Bubamara 2. i 3. lipnja u 12:00.

  Vijesti i događanja - Sve