24. 10. 2021.
 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove je godine, od 20. do 22. listopada 2021., organizirala IX. Međunarodni andragoški simpozij koji se održao u sklopu ESF-ova projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II u Termama Sveti Martin na Muri. Kroz bogat program Simpozija istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih informirali su sudionike, prenijeli im svoja iskustva te omogućili da steknu nova andragoška znanja i vještine.

Kako se na području obrazovanja odraslih planiraju brojne novosti i poboljšanja po pitanju kvalitete, na simpoziju su sudjelovali i predstavnici Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar - ravnateljica Zvjezdana Galkowski i viša stručna suradnica za obrazovnu djelatnost Petra Kupsjak Varmuža.

Kroz tri dana simpozija, govorilo se o mikrokvalifikacijama, novom Zakonu o obrazovanju odraslih, uvođenju vaučera za obrazovanje za zaposlene i nezaposlene osobe, o vrednovanju ustanova te o promjenama strukovnog kurikuluma. Pojedine promjene stupaju na snagu početkom godine, a ostale tijekom 2022. godine.

Detalje simpozija, sadržaj i fotogaleriju možete pogledati na službenim stranicama cjeloživotnog učenja.

  Vijesti i događanja - Sve