05. 02. 2024.
 
“Selo Budućnosti”: Konferencija o ruralnom  razvoju

U Društvenom domu Predavac, od 8. do 9. veljače 2024., održat će se ključna konferencija "Selo Budućnosti", posvećena istraživanju i poticanju inovacija za održivu ruralnost. Organizirana od strane CUK Bjelovar, u suradnji s LAG Sjeverna Bilogora, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Gradom Bjelovar, ova inicijativa donosi niz predavanja, radionica i panela na temu poljoprivrede, agroekologije, digitalnih tehnologija i pametnih sela.

Prvi dan:Konferenciju otvara registracija sudionika, nakon koje slijedi uvodna riječ organizatora, ravnateljice CUK-a Ivane Hrpalo i voditeljice LAG-a Sjeverna Bilogora, Romane Diebalo Šimić. Nakon kratke pauze za kavu i čaj, istražuju se održive prakse u poljoprivredi te agroekologija i održivo upravljanje resursima. Popodne donosi teme poljoprivredne mehanizacije i digitalnih tehnologija, uz predavanja izv. prof. Snježane Tolić i doc. dr. sc. Domagoja Zimmera. Dan završava panel raspravom o "Pametnim selima" s red. prof. Irenom Jug.

Drugi dan:Drugi dan počinje registracijom sudionika, a predavanja su posvećena digitalnim sustavima u poljoprivredi, "Pametnim selima" i interaktivnoj radionici koju vodi izv. prof. Snježana Tolić. Konferencija kulminira zatvaranjem s nizom zaključaka i razmišljanja o budućnosti ruralnih područja.

Financiranje iz Europskog fonda za ruralni razvoj

Ova konferencija ostvarena je uz sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Projekt se provodi kroz Mjeru tehničke pomoći - Podmjera 20.2 "Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom". Europa ulaže u ruralna područja, podržavajući inicijative poput ove, koje su ključne za napredak i održivost ruralnih zajednica.

Sudjelujte i kreirajte budućnost

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Konferenciji "Selo Budućnosti". Saznajte više, razmijenite ideje i aktivno sudjelujte u oblikovanju budućnosti ruralnih područja. Registracija je otvorena, a broj sudionika je ograničen. Prijavite se na na cuk@cuk.hr do srijede 7. veljače 2024. godine

Očekujemo vas na ovoj inspirativnoj konferenciji koja će proširiti horizonte i potaknuti inovacije za održivu ruralnost.

  Vijesti i događanja - Sve