03. 03. 2023.
 
ERASMUS+ projekt VolIta - završetak tečaja talijanskog jezika

Danas je završen tečaj talijanskog jezika razine A1 u sklopu projekta VolIta. Tečaj talijanskojg jezika redovno je pohađalo 14 polaznika i na temelju pismenog i usmenog ispita svi polaznici uspješno su odtvarili traženu razinu. Od 14 polaznika želju za daljnim usavršavanjem jezika i spremnos na volontiranje izrazili je 6 polaznika koji će tijekom svibnja posjetiti grad Materu na jugu Italije te će proći dodatni program i aktivnosti projekta u suradnji sa partnerskom ustanovom Il Sicomoro.

 

Organizacija Il Sicomoro je socijalna zadruga koja radi zajedno sa starijim osobama, migrantima, djecom i osobama s invaliditetom. Socijalna zadruga Il Sicomoro rođena je u Materi 2003. godine iz plana Biskupijskog Caritasa i unutar projekta Policoro. Danas je aktivan u različitim općinama u Basilicati diverzificirajući svoje intervencije u politikama trećeg sektora: prihvat izbjeglica i tražitelja azila (projekt SIPROIMI i MSNARA); upravljanje domovima za starije osobe; Usluge uključivanja u posao za osobe u nepovoljnom položaju; usluge rehabilitacije i školske podrške za djecu koja pate od poteškoća u učenju; projekti za razvoj lokalnog teritorija. Ovdje pogledajte Youtube kanal Il Sicomora – budući da imaju različite sektore aktivnosti, ne govori samo o migracijskom radu.

Polaznici koji će sudjelovati u mobilnosti svojim će iskustvima doprinijeti lokalnoj zajednici, ali ih potaknuti i na daljnje cjeložicotno učenje i uključivanje i u ostale oblike formalnog ili neformalnog obrazovanja.

  Vijesti i događanja - Sve