02. 07. 2021.
 

Prvi od četiri predviđena kulturno umjetnička programa planiranih kao razmjena iskustva i promocija kulturno umjetničkih sadržaja u sklopu projekta  „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ održat će se 5. srpnja (ponedjeljak) 2021. godine u 18.30 sati, u središnjem parku Grada Bjelovara na Glazbenom paviljonu, Trg Eugena Kvaternika.

Nastupit će članovi partnerske udruge na projektu - Bjelovarski slavuji – fakini, te prijateljska udruga „Treća dob“ iz Ivanić Grada. “Mirno spavaj ružo moja„, „Dolinom se šetala“, „Kraj jezera jedna kuća mala“, „Bilogoro ti si moja mati“, „ Gledam bajnu zoru“, „Glogovnica teče“, „Udaj se draga“, „Široka je Moslavina“ samo su neke pjesme iz bogatog repertoara ove dvije udruge u kojima će uživati bjelovarska kulturna publika.

Kulturno umjetnički program ima za cilj osvještavanje javnosti o potrebama starijih osoba i poticanje na aktivnost starijih osoba.

Projekt „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ provodi Grad Bjelovar i partnerske udruge Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini.

Cilj projekta je implementacija usluga psihosocijalne pomoći, podrške u mobilnosti, edukacije (krajnjih korisnika i stručnjaka) i društvene integracije. Doprinosi i podizanju kvalitete boravka (adaptacija i nabava opreme) te senzibiliziranju javnosti o potrebama starijih osoba.

 

 

Ciljne skupine su starije osobe, starije osobe oboljele od demencija, članovi obitelji starijih osoba i starijih osoba oboljelih od demencija te stručnjaci u sustavu socijalne skrbi koji rade s navedenim ciljnim skupinama.

Izvor financiranja: Europski socijalni fond (ESF), Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

Provedbeno razdoblje: 24 mjeseca (20.7.2020. – 20.7.2022.)

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.487.279,55 HRK

Nositelj: Grad Bjelovar

Partneri: Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini

 
U ponedjeljak sa slavujima - 5.7.
U ponedjeljak sa slavujima - 5.7.
U ponedjeljak sa slavujima - 5.7.
 
  Vijesti i događanja - Sve